Join us! Menu

Eemhof Surfpark

Marina de Eemhof 2015Elke Nederlandse surfer vraagt zich wel eens af hoe het zou zijn om te wonen in een land waar je elke dag de meest ideale golven op een presenteerblaadje krijgt. Met onze surfpool in het hart van het land, laten wij deze droom uitkomen!

Naast Center Parcs de Eemhof ligt midden in Nederland, op slechts 30 minuten rijden van Amsterdam en Utrecht, Marina de Eemhof. Op het naastgelegen Eemmeer kun je bij Eemhof Watersport & Beachclub leren wakeboarden, wakesurfen, waterskiën, flyboarden, zeilen, suppen en windsurfen. En wat een luxe… we hebben ook nog ruimte voor een surfpool, superchille beach houses en surf shacks, een camping en een surfhotel!

Wat is eigenlijk een surfpool?

Een surfpool is een ondiep bassin waarin kunstmatige golven worden geproduceerd. Ideaal om op te surfen en andere vormen van watersport op te beoefenen zoals bodyboarden, kayaking en suppen. Onze surfpool wordt zowel een wereldklasse surfspot als een ontspannen dagje uit voor iedereen die daar zin in heeft. De perfecte golven van een surfpool evenaren in kracht en vorm echte oceaangolven. In onze eigen Noordzee zijn de dagen met dit soort golven slechts op één hand te tellen. De golven zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen zodat niet alleen de 'die hard surfers' er op los kunnen gaan, maar ook de mindere goden en beginners er veilig op kunnen leren surfen. 

Onze surfpool biedt ruimte voor meerdere surfers tegelijk zonder elkaar in de weg te liggen. Spectaculair dus voor zowel de surfers in het water als het publiek aan de kant om van dichtbij naar te kijken.

We zien dit niet als een vervanging voor surfen aan de kust. Het natuurlijke element, het onzekere, het wachten op golven; natuurlijk maakt dat de surfsport juist ook zo mooi. Het is geen revolutie, maar een evolutie van de sport. We willen met onze surfpool een plek creëeren waar iedere golfsurfer zich thuis voelt.

"Wanneer gaan jullie open?"

Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld en dat begrijpen we als geen ander... We vragen ons dit zelf namelijk ook bijna dagelijks af en we doen er alles aan om de opening z.s.m. mogelijk te maken. Samen met gemeente en provincie zijn we de afgelopen jaren volop bezig geweest met de praktische voorbereidingswerkzaamheden. De bestemmingsplanprocedure is inmiddels voltooid en de vergunningen zijn rond. We zijn nu alleen nog druk bezig om de financiering rond te krijgen. Daarna zal het ongeveer een jaar duren voordat Eenhof Surfpark een feit is.

Laat ons weten dat ook jij altijd op perfecte golven wil kunnen surfen en sluit je bij ons aan. We want waves!

Join Us!