Join us! Menu

Nieuwsbrief september 2016

Lees het laatste nieuws over We Want Waves en de ontwikkeling van Wavepool de Eemhof

Ook gemeente en provincie willen waves!

Op initiatief van de provincie Flevoland en de gemeente Zeewolde, hebben we onlangs een goed gesprek gehad over onze plannen. Hierbij waren ook enkele afgevaardigden van Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland aanwezig. 

Het doel van deze bespreking was ons verhaal zo volledig mogelijk te maken voor het college van B&W Zeewolde. Zij beslissen binnenkort over de principebereidheid om mee te kunnen werken aan de ontwikkeling van Wavegarden de Eemhof. Aan het enthousiasme van dit gezelschap zal het in ieder geval niet liggen!

logo's

Maak nog 2 maanden kans om als eerste op onze perfecte golven te surfen...

perfecte golfOm het enthousiasme bij onze stakeholders nog verder te vergroten, willen we aantonen dat surfend Nederland snakt naar een wavegarden. Met inmiddels al meer dan 1.000 aanmeldingen zijn we goed op weg, maar het kan natuurlijk nog beter. Hoe meer leden, hoe sterker we staan!

Ken jij surfers die zich nog niet bij ons hebben aangesloten? Zorg dan dat ze dat snel doen via onze site. Hiermee vergroot je ook jouw kans om als eerste op onze perfecte golven te surfen. Want vult jouw vriend(in) bij de aanmelding ook jouw naam in en wint hij of zij straks één van de 100 FIRST PRIORITY TICKETS, dan win jij deze ook. Dus… spread the word en surf straks samen als eerste op onze perfecte golven!

Deze actie loopt nog tot 31 oktober 2016.

Jur, welkom in ons team!

Jur“Ik heb vandaag via Facebook hoogte gekregen van het wavepool project van We Want Waves! Wonend in Deventer is het voor mij altijd een hele klus om, wanneer de voorspellingen goed zijn, hals over kop naar de kust te reizen om een paar golven mee te pakken. Vanzelfsprekend klinkt mij deze wavepool dan ook als muziek in de oren.”

Met deze inleidende woorden werden wij eind mei benaderd door een laatstejaars student aan de HTRO (Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs) die op zoek was naar een leuk afstudeerproject. Inmiddels is Jur begonnen met een onderzoek naar de verschillende exploitatiemogelijkheden en de impact van de wavegarden op de omgeving. Welkom Jur! We kijken uit naar de resultaten van je onderzoek.

Golfsurfen wordt Olympisch. Wat betekent dat voor ons?

TokyoJe hebt het vast al wel gehoord. In 2020 wordt surfen voor het eerst een Olypmische sport tijdens de spelen van Tokyo. Dat biedt mogelijkheden voor de Nederlandse surftop en onze wavegarden is daarbij natuurlijk dé perfecte trainingsfaciliteit. We hebben hier al over gesproken met de HSA (Holland Surfing Association) en zijn benieuwd naar de criteria van het NOC/NSF. Meer hierover in onze volgende nieuwsbrief.

Hoe gaat het eigenlijk met …

WG PerthNaast ons eigen project, houden we jullie ook graag op de
hoogte van de status van andere relevante wavepool initiatieven:

Rif 010
N.a.v. de uitspraak van de rechter over het bezwaar van twee omwonenden en City Kerk het Steiger, worden enkele voorwaarden in de vergunning aangepast. Hierdoor wordt deze waarschijnlijk alsnog goedgekeurd. We hopen dat RiF010 hiermee alsnog gerealiseerd zal worden.

NLand Surf Park Texas
De pool is klaar, de golven rollen schitterend en de eerste Texaanse surfers hadden al lang aan het rippen moeten zijn. Maar totaal onverwacht heeft de provincie (Travis County) op het laatste moment bezwaar gemaakt. Zij vinden dat de vergunning moet worden aangepast naar die van een openbaar zwembad. Het team van NLand hoopt op een snelle oplossing en alsnog binnenkort te kunnen openen.

URBNSURF Australië
Eindelijk surfen zonder haaien! Zowel in Sydney als Melbourne staat voor 2018 een wavegarden op de planning. En het laatste nieuws is dat ook Perth een wavegarden krijgt. Slim om dit te doen terwijl Sydney stikt van de goede sufspots? Ja! vinden de initiatiefnemers. Vanwege de grote drukte zijn de stranden namelijk steeds moeilijker bereikbaar en de line-ups ultra crowded. Voor Melbourne geldt dat de eerste goede surfspot op ruim een uur rijden ligt. Hier dient de wavepool dus vooral het gemak van de omwonenden in dit surfgekke continent.

Kelly Slater Wave Company
De WSL (World Surfing League) heeft aangekondigd een meerderheidsbelang te willen in de KSWC. Vanwege de kracht en de shape van de golf, biedt Kelly's wavepool perfecte trainingsmogelijkheden voor 's werelds beste topsurfers. Het is dan ook zeker geen beginnersgolf en er zijn voorlopig nog geen plannen voor verdere uitbreiding.

We Want Waves in de media

BunschoterWe wisten natuurlijk al wel dat surfend Nederland met smart zit te wachten op de eerste wavepool. Maar ook vanuit de media is het enthousiasme groot! Vanaf het moment dat we onze plannen bekend hebben gemaakt, zijn we overspoeld met leuke en bemoedigende reacties! Hieronder een overzicht van media waarin we al zijn verschenen. Dank jullie wel!

| archief bekijken