Join us! Menu

Mooie publicatie van ons project op NextDestination!

Er golft goed nieuws door surfend Nederland...

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. Kunstmatige golven waar je keer op keer dezelfde mooie rit kan hebben op je surfboard. De perfecte golf om surfen te leren en de ultieme trainingsgolf voor de gevorderde surfer. Helaas heeft Nederland er nog steeds geen, maar daar komt , als het aan We Want Waves! ligt, verandering in. 

AI-Wavegarden-de-Eemhof-LR

“Als alles volgens plan verloopt, kunnen we binnenkort dagelijks genieten van perfecte golven in Nederland,” zegt Robin van Rossum, aanjager van het project. “Om onze investeerders het laatste zetje te geven, willen we aantonen dat surfend Nederland snakt naar een wavegarden. En daarom roepen we alle surfers die net zo enthousiast over dit project zijn als wij op om ons dat laten weten op wewantwaves.nl. Zo zorgen we samen voor de komst van Wavegarden de Eemhof!

Wat is een wavegarden?

“Een wavegarden is een ondiepe pool ter grootte van een voetbalveld die kunstmatige golven produceert. Ideaal om op te surfen! De golven van deze wereldklasse surfspot zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen. Zo zijn de golven geschikt voor de ‘die hard surfers’, maar ook voor de mindere goden. Zelfs beginners kunnen er veilig op leren surfen. De Wavegarden biedt ruimte voor meerdere surfers tegelijk. Spectaculair dus voor zowel de surfers in het water als voor het publiek aan de kant om van dichtbij naar te kijken.”

Wavegarden de Eemhof

Na ruim twee jaar onderzoek, heel veel praten, plannen en lobbyen, zijn de voorbereidingswerkzaamheden in volle gang. “We hebben de juiste partners, de steun van de omliggende gemeenten en het team van Wavegarden is enthousiast over onze spot.” Kortom: als alles volgens plan verloopt, kunnen we in Nederland binnenkort dagelijks genieten van perfecte golven naast Center Parcs de Eemhof. Op het naastgelegen Eemmeer kun je bij Eemhof Watersport & Beachclub al leren wakeboarden, wakesurfen, waterskiën, flyboarden, zeilen, suppen en windsurfen. En binnenkort dus ook ook surfen.

Surftrip-Wavegarden-de-Eemhof-LR

Surftrip onder zeeniveau

De Eemhof ligt midden in Nederland, op slechts 30 minuten rijden van Amsterdam en Utrecht. Handig dus voor surfers die normaal een stukkie moeten rijden voor zee. “Maar ook de perfecte ligging voor de lucky ones die wél aan zee wonen. Op een dag met een futloze Noordzee, of om de techniek te perfectioneren en nieuwe tricks te leren op consistente perfecte cleane golven.” Naast de wavegarden staan een camping en beachcottages gepland. “Dus binnenkort kunnen we in eigen land op surftrip, met dagenlang gegarandeerd topgolven!”

Meld je aan!

Nu roepen de initiatiefnemers iedereen die ook enthousiast is over dit project op om zich bij hen aan te sluiten! “Na verschillende onderzoeken naar haalbaarheid en animo, zijn we in de fase beland dat we onze investeerders concreet willen laten zien dat Nederland klaar is voor een wavegarden.” Wil jij dus ook een wavegarden in Nederland? Ga dan naar de website van Wavegarden en meld je aan! Iedereen die zich aanmeldt, wordt regelmatig op de hoogte gebracht over de ontwikkelingen rond de komst van Wavegarden de Eemhof. Onder alle aanmeldingen worden de eerste honderd tickets verloot. Deze honderd surfers krijgen het voorrecht om als eerste op onze perfecte golven te surfen!

Meer info: www.wewantwaves.nl

| archief bekijken